donderdag, 9. juni 2005 - 21:21

Sparta dwingt promotie af in Helmond

Sparta Rotterdam keert na drie seizoenen Eerste Divisievoetbal terug op het hoogste niveau. De Kasteelclub won met beladen duel bij Helmond Sport met 1-2 en werd zodoende groepswinnaar in poule B van de nacompetitie.
<BR>
<BR>In de beginfase had de kersverse promovendus overduidelijk last van de druk. Helmond Sport had het betere van het spel, kreeg via Ivan Cvetkov twee goede kansen op de openingstreffer, maar verzuimde een voorsprong te nemen.

De bezoekers lieten - behoudens een kopbal op de lat van Yevgeni Levchenko - tot vijf minuten voor rust niet van zich horen. Een scrimmage voor de goal van Mark Zegers wilde er echter niet in en ook een knap schot van Danny Koevermans trof geen doel.

Vlak na rust kreeg de aanvoerder van Sparta opnieuw een mooie kans, maar hij zag zijn kopbal van de lijn gehaald. Na een uur speeltijd was het aan de andere kant wel raak. Een diepe bal bracht Nyron Wau in stelling, die met een geplaatst schot de 1-0 op het scorebord zette.

Een kwartier waanden de Brabanders zich in de Eredivisie, toen sloeg Sparta onverwacht toe. Vanuit een afgeslagen corner was het Riga Mustapha die uit de draai de 1-1 binnen werkte. Vlak voor het eindsignaal schoot Rachid Bouaouzan de bevrijdende 1-2 tegen de touwen. In alle comotie ontving de ingevallen Jurgen Streppel nog een rode kaart, waardoor hij een bedroevend afscheid van het betaald voetbal kende.