maandag, 26. december 2005 - 15:07

Sparta op valreep naast Utrecht

Het venijn van het duel tussen FC Utrecht en Sparta zat hem overduidelijk in de staart. Werkelijk in de slotseconde van de wedstrijd in De Galgenwaard was het invaller Ivan Cvetkov, die de Rotterdammers naast de ploeg van Foeke Booy kopte.

Echt terecht was dat niet. FC Utrecht was het gehele duel de betere ploeg en kreeg vooral in de beginfase grote kansen via Nassir Maachi en Dave van den Berg. Doelpunten leverde het stormachtige begin van de Domstedelingen evenwel niet op.

Nadat Sparta bekomen was van de schrik zocht het ook zelf voorzichtig de aanval. Yuri Rose kreeg twee mogelijkheden om Sparta op voorsprong te zetten. Daarna was het Utrecht weer dat de klok sloeg. Ditmaal leidde het offensief wel tot een doelpunt. Van den Berg werkte na een half uur een vrije trap van Joost Broerse achter doelman René Ponk.

In de sneeuw was Utrecht ook na rust de bovenliggende partij, maar door onnauwkeurigheid in de afronding bleef Sparta in de wedstrijd. In de slofase kreeg Utrecht het deksel op de neus. Er ontstond een massale vechtpartij en de vrije trap die dat voor Sparta opleverde, werd in de laatste seconde van de wedstrijd binnen gekopt door Cvetkov.
Categorie:
Tag(s):