zaterdag, 27. augustus 2005 - 23:36

Sparta wint verrassend van NAC

Sparta verraste het publiek in het eigen Het Kasteel-stadion door met 1-0 van NAC Breda, dat zonder Van Hooijdonk en Penders moest aantreden, te winnen. Het was een wedstrijd die een tijdje nodig had om op gang te komen.

In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen en was er weinig spanning in de wedstrijd. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd een beetje los.

Ricky van den Bergh, die goed in scoringspositie werd gezet door een knap overstapje van Cvetkov, maakte het doelpunt voor de Rotterdammers, die over de gehele wedstrijd de betere waren en maakte daarmee ook zijn 50ste doelpunt in 90 betaald voetbal-wedstrijden.

Net voor het doelpunt van Sparta kende de wedstrijd nog twee discutabele momenten. Een doelpunt van Viktor Sikora werd onterrecht door scheidsrechter Kuipers afgekeurd wegens buitenspel. En meteen daarna werd Johan Vonlanthen in de rug geduwd in het strafschopgebied van Sparta.