vrijdag, 3. juni 2005 - 22:18

Speed derde Red Bull-coureur in Canada en VS

Lang gingen de geruchten al dat het er uiteindelijk van zou komen, maar vandaag is het officieel bevestigd door het Formule 1-team van Red Bull. Scott Speed zal voor de Grand Prix van Canada en de Grand Prix van de Verenigde Staten functioneren als testcoureur op de vrijdag voor het Oostenrijkse team van Christian Horner.

De jonge coureur uit het Grand Prix 2-klassement is hiermee de eerste Amerikaanse coureur binnen de Formule 1 sinds Michael Andretti de koningsklasse van de autosport na het seizoen van 1993 de rug toekeerde. Vandaag reed hij ook al voor het team dat herrees uit het as van het team van Jaguar gedurende de testsessie op het Engelse circuit van Silverstone.

“Dit is een geweldige kans voor mij�, aldus Speed. “Als je het feit dat de tweede Grand Prix in mijn eigen thuisland zal zijn niet meerekent, dan is het echt spannend om een Formule 1-bolide te besturen voor de ogen van een enorm groot publiek. Ik heb nog nooit in Montreal of Indy gereden, dus het zal een goede ervaring zijn. Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik ben hier om te werken, dus ik voel geen extra druk op me schouders van de media.�
Categorie:
Tag(s):