maandag, 14. november 2005 - 17:21

Speed & Design geslaagd

Utrecht

Stoere demonstraties op de ActieArena, wereldprimeurs, personal cars gepimped en veel meer. Dat was te zien in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens Speed & Design van donderdag 10 t/m zondag 13 november. Volgens de organisatie was er een oppervlakte van ruim 50.000 m2 ingeruimd voor zo'n 500 sportieve automobielen en motoren.

Speed & Design was ingedeeld in verschillende thema's, te weten Race & Rally Special, AutoClub Challenge en Fun & Entertainment.

De Race & Rally special gaf dit jaar een goed inzicht in de racerij anno 2005. Op de "Startgrid de Kampioenen" waren vele wagen te zien uit verschillende kampioenschappen, waaronder de Formule Renault 2.0, McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, Formule Ford, BRL-V6, en de Seat Cupra en Clio Cups

In de ActieArena was de tribune goed bevolkt om te kijken naar bloedstollende drift races in de met bekende (en minder bekende) coureurs. Met een bijdrage voor het goede doel kon de beursbezoeker plaatsnemen op de bijrijderstoel in bijvoorbeeld een Nissan Skyline’s of Porsche. Kijk hier en hier voor een impressie.

Al lopend over de beurs gaven de vele 'personal cars' een prachtig overzicht van bijzondere particuliere engineering, styling en in-car audio en video. Voor de liefhebber was dit deel van de beurs zeker smullen geblazen.

Ook een van de auto's van oud voetballer Aron Winter was te bewonderen. Sterker nog, deze auto is te koop en ziet er nog erg goed uit met iets meer dan 80.000 km op de teller.

Naast de 'personal cars' waren er ook de wagens van nu te bewonderen. Zo kwam Volkswagen met de met de V6 Golf naar de beurs - de R32, was er een Hummer te bewonderen en toonde Burtwell een aantal bijzondere wagens.

Fun & Entertainment in de auto wordt steeds betaalbaarder en populairder. Op Speed & Design waren er een aantal mooie in-car multimedia projecten te bewonderen zoals een Mini met maar liefst 5 schermpjes geschikt om bijvoorbeeld een filmpje te kijken. Misschien een nog wel mooier effect dan in de bioscoop. De mini's waren door de Britse Jamie Shaw van Carisma gepimped.

Voor iedereen die zelf TV in de auto wilde kijken was de KPN aanwezig om de mogelijkheden te demonstreren.

Daarnaast toonde Wexler de Quintezz. Dit is een TomTom-achtig apparaatje met monochroom scherm welke op basis van een GPS signaal waarschuwt voor vaste en mobile verkeerscontroles. Alleen jammer dat er geen navigatie mogelijk is met de Quintezz.

Al met al zal de autoliefhebber zich weer prima hebben vermaakt op Speed & Design.

formulenederland.nl
Categorie:
Tag(s):