vrijdag, 10. juni 2005 - 13:54

Speelgoed voor de deur van de rechtbank

Arnhem

Vaders en moeders van Fathers 4 Justice hebben vrijdag speelgoed van hun kinderen uit protest achtergelaten op stoep van Rechtbank Arnhem aan de Walburgstraat 2-4 te Arnhem. "Er is geen grotere liefde aldus een zegsman dan die van een ouder voor een kind. Er is geen grotere onrechtvaardigheid dan die van rechtbanken die kinderen ervan weerhouden om contact met hun ouders te hebben."

De groep houdt voor de rechtbank een gedenkplechtigheid voor alle kinderen, ouders en grootouders die van elkaar buitengesloten worden en zal bij de rechtbank demonstreren met alarmsirenes, fluiten, airhorns en een luidspreker om duidelijk te maken dat het huidige onrecht in de familiewetgeving niet langer door de ouders in Gelderland geduld zal worden.

Een woordvoerder van Fathers 4 Justice stelde dat "het niveau van frustratie, dat door vele vaders, moeders en grootouders gevoeld wordt, begint over te koken. De wijdverspreide woede over de Nederlandse familie wetgeving spreekt boekdelen over het dagelijks ervaren massieve onrecht. Een kind op de vijf is momenteel in dit land de toegang tot de helft van zijn familie ontzegd. Ruim 500.000 kinderen groeien in Nederland zonder een van hun beide ouders (meestal de vader) op en kunnen de helft van hun familie niet meer zien. En dat is een van de hoogste cijfers in de wereld."
Provincie:
Tag(s):