dinsdag, 1. november 2005 - 11:12

Speelschema Euro 2008 bekend

Hoewel eerste het WK nog gespeeld moet worden en er zelfs nog geloot moet worden voor de EK-kwalificatie is nu al het speelschema voor Euro 2008 vastgesteld.

Gastland Zwitserland zal op zaterdag 7 juni om 18.00 uur de openingswedstrijd spelen in het St. Jakob-Park in Basel. De Zwitsers spelen in Groep A.

Voor co-host Oostenrijk, dat net als het buurland automatisch geplaatst is, begint het toernooi een dag later. Hun eerste wedstrijd in Groep B zal op 8 juni gespeeld worden in het Ernst Happel-stadion in Wenen (aanvang 18.00 uur).

De eindronde zal gespeeld worden in acht wedstrijden. In Zwitserland zijn dat - naast Basel - Zurich, Bern en Geneve, terwijl er ook in de Oostenrijkse steden Salzburg, Innsbruck en Klagenfurt gevoetbald zal worden.

De zestien deelnemende landen worden verdeeld over vier groepen. De groepsfase duurt van 7 tot en met 18 juni. De kwartfinale staan vervolgens van 19 t/m 22 juni op het programma en op 25 en 26 juni zullen de halve finales gespeeld worden.
Drie dagen later, op 29 juni 2008, staat in Oostenrijk uiteindelijk de finale op het programma. Podium voor de eindstrijd is het Ernst Happel-stadion in Wenen.
Categorie:
Tag(s):