vrijdag, 22. juli 2005 - 20:04

Spektakel bij NK waterskiën

Handel

Op 30 en 31 juli strijden in Handel Nederlands beste waterskiërs om de nationale titel. Dit waterspektakel vindt plaats op de Rooye Plas in het noord Brabantse dorp Handel (Gemeente Gemert-Bakel). De titels worden verdeeld op de onderdelen Slalom, Figuren (shortboard), Springen en de Overall titel.
<BR>
<BR>Gebrek aan spanning zal er niet zijn. Toeschouwers worden op hun wenken bediend door een deelnemersveld wat erg aan elkaar is gewaagd. Bij het onderdeel Slalom is Rik Snelleman uit Gouda één van de grote favorieten. Het zal spannend worden of hij zijn reputatie kan waarmaken en skiërs zoals Roy Perdaen uit Zeeland en Kees Jongerius achter zich kan laten. Nog spannender kan het koningsonderdeel Springen worden. Kan oudgediende Pieter Slot uit Rotterdam naar huis met Goud of weerhoudt stadsgenoot Jordy Schouten hem hiervan? Rik Snelleman en Jan van Eldonk, voor Jan is het een thuiswedstrijd, gooien ook hoge ogen naar deze titel.

Het Overall klassement zal een jeugdig onderonsje worden. De drie favorieten zijn allen onder de 20 jaar. Rik Snelleman, Jordy Schouten en het 16-jarige talent Danny Vos, welke samen met Dennis van Oije titelkandidaat is bij het Shortboard, strijden om de titel.
Bij de dames is het even afwachten. Veelvoudig Nationaal kampioene Marjolein Jongepier is in maart bevallen en daardoor misschien niet in topvorm.
Op zaterdag 30 juli starten de voorrondes om 09.00 uur. Aanvang van de finales is op zondag 31 juli om 10.00 uur. In de finales komen de acht beste heren en de vier beste dames uit. Rond 14:00 uur zal het gaan knallen met het springen op Rooye Plas. In de pauze zal Denise de Haan, die Goud pakte afgelopen week op de World Games, een demonstratie wakeboarden geven. © BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):