woensdag, 6. juli 2005 - 13:49

Spelen 2012 naar Londen

Het organisatiecomité van Londen heeft de Olympische Spelen van 2012 toegewezen gekregen. Dat werd woensdag duidelijk na de vierde en laatste stemronde tijdens het IOC-congres in Singapore. Londen is verkozen boven Parijs. Moskou en New York ook Madrid waren al eerdere stemronden eerder op de dag afgevallen.

Londen deed voor de vierde maal in twintig jaar een gooi naar het gastheerschap. De stad organiseert voor de derde maal in haar geschiedenis het grootste sportevenement ter wereld. Eerder was Londen in 1908 en 1948 al gastheer van het evenement. Met de toekenning versloegen de Britten de favoriet Parijs.

De Britse delegatieleider, Sebastian Coe, pleitte in Singapore voor de stad vanwegen de solide infrastructuur en het beoogde olympische park in het herboren East End. In East End wil de organisatie en groots en geheel nieuw stadpark bouwen.

Voorafgaand aan de laatste kiesronde gaf Coe het IOC nog een laatste boodschap mee. ‘Kies voor Londen en zend de jeugd van de wereld de volgende boodschap: de Olympische Spelen zijn er voor jullie!’

©BON / Foto's Smoothe Design Communication
Categorie:
Tag(s):