dinsdag, 10. mei 2005 - 6:39

Spelers Fortuna blijven hun club trouw

De spelers van Fortuna Sittard ontvangen al tweeënhalve maand geen salaris. Dat maakt ze tot schuldeisers van de eerstedivisieclub. De selectie wil echter niet het faillissement van de geplaagde voetbalclub aanvragen. Dat zou vooral de supporters treffen.

Een afvaardiging van de spelersvakbond VVCS bezocht maandagochtend de club en sprak er met zowel selectie als bestuurders. De bond heeft de voetballers de mogelijkheden voorgehouden, zei L. Everard, juridisch medewerker van de VVCS. Naast faillissement aanvragen, kunnen spelers met een doorlopend contract opstappen. Ze kunnen ontslag op staande voet nemen. De spelers beraden zich nog, in een later stadium is er weer contact met de VVCS, aldus Everard.

De vertegenwoordigers van Fortuna Sittard konden de VVCS-delegatie geen enkele toezegging doen over het nakomen van de salarisplicht. De club verkeert in grote problemen. Een regeling met de belastingen over een openstaande schuld van circa vier ton kon niet tijdig worden getroffen. Als straf bracht de licentiecommissie van de KNVB de club recent drie punten in mindering. Dat gebeurde eerder ook al een keer.

De problemen in Sittard zijn groot. Fortuna kampt met een totale schuld van 24,5 miljoen euro. Pas wanneer er een regeling met de belastingen is getroffen, zijn geldschieters bereid te helpen met sanering.
Categorie:
Tag(s):