woensdag, 30. november 2005 - 11:08

Spelers RBC nu ook echt verantwoordelijk

Het bestuur van RBC had trainer Dolf Roks gisteren al zijn congé gegeven, maar kwam later - op voorspraak van de selectie - terug op dat besluit. Gevolg is wel dat de clubleiding de spelers nu verantwoordelijk houdt voor de prestaties en zelf niet op mogelijke slechte prestaties wil aangekeken worden.

"De spelersgroep van RBC Roosendaal heeft vanochtend trainer/coach Dolf Roks in het zadel weten te houden'', aldus een verklaring op de website van RBC. "Waar de clubleiding ingrijpen noodzakelijk achtte om het tij te keren, stond de spelersgroep van RBC Roosendaal vierkant achter haar trainer en legde de schuld van de uitermate tegenvallende sportieve prestaties bij haar zelf neer."

"Zij wijdde de slechte prestaties aan collectief falen van de groep, voornamelijk als gevolg van de vele persoonlijke fouten in de wedstrijd. De selectie stond absoluut niet achter het besluit Dolf Roks te ontslaan en gaf aan weinig vertrouwen te hebben de processen te kunnen keren met een nieuwe trainer voor de groep. RBC Roosendaal heeft daarop haar beslissing teruggedraaid en de verantwoording voor de sportieve prestaties (vooralsnog) in handen van de spelers gelegd.''
Categorie:
Tag(s):