maandag, 18. juli 2005 - 19:56

Spinnenbestrijdingsmiddel in beslag genomen

Zaandam

De politie heeft bij een schoonmaakbedrijf een behoorlijke hoeveelheid gif in beslag genomen dat gebruikt zou worden bij de bestrijding van spinnen. In Nederland wordt geen enkel middel toegelaten voor spinnenbestrijding maar er wordt wel geadverteerd dat bedrijven spinnen zouden bestrijden. Reden voor de sectie milieu van de politie om samen met de AID te gaan controleren.

Het bedrijf in Zaandam mocht het middel niet voorhanden hebben en het toeleveringsbedrijf zou het middel niet moeten verkopen aan een bedrijf zonder spuitlicentie. Tegen de directeur van het schoonmaakbedrijf, een 37-jarige Zaandammer, werd proces-verbaal opgemaakt. De leverancier, een groothandel in schoonmaakartikelen en bestrijdingsmiddelen uit Amsterdam werd door de AID en de politie bezocht. Het bedrijf voldeed niet aan diverse voorschriften voor de opslag van giftige stoffen. Een milieudeskundige van de politie Amsterdam-Amstelland doet verder onderzoek naar de groothandel.

Door het bedrijf werd een lijst met klanten die het vergif hadden gekocht aan de politie overgedragen. Bij een schoonmaakbedrijf in Wormer, dat ook reclame maakt voor spinnenbestrijding werd ook een hoeveelheid vergif in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt. De toeleverancier, een groothandel in Purmerend, werd ook bezocht door de controleurs. © BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):