zondag, 24. april 2005 - 19:09

Spinning met Leontine

Maastricht

Tijdens het Sportevenement Maastrichts Mooiste was er niet alleen aandacht voor de runners, maar ook voor een klinik spinning van wielerkampioen Leontine van Moorsel. Het evenement Maastrichts Mooiste is een sportevenement waarin gezondheid, bewegen en gezelligheid centraal staan. Iedereen van groot tot klein, kon afgelopen weekend in beweging komen. Atletiek Maastricht wil met de organisatie van dit evenement Maastricht sportief op de kaart zetten.

Dit jaar was het de tweede keer dat dit evenement werd georganiseerd, aansluitend op het succes van het eerste MM in 2004. De organisatie vindt het belangrijk dat er veel mensen deelnemen aan het evenement, zowel als deelnemer en als toeschouwer.

Centraal staan de 5 km run, de 15 km run en de Unicef Kinderloop. Daarnaast konden de bezoekers kijken naar andere sporten op Plein 1992 te Maastricht. Zo was er ook een klinik Spinning georganiseerd die werd gepresenteerd door de bekende Nederlandse wielrenster Leontine van Moorssel. Zij stond op het programma na afsluiting van de 15 km run. Ze liet de deelnemers ervaren hoe zwaar fietsen kan zijn. Daarnaast toonde ze enkele technieken, die sommige van de deelnemers behoorlijk deed zweten.

© BON Tekst/foto's Jean-Pierre Geusens

Provincie:
Tag(s):