donderdag, 14. juli 2005 - 9:57

Spookrijder veroorzaakt ongeval

Venlo

Bij een verkeersongeval op de A67 in Venlo zijn woensdagavond rond 23.00 uur drie personen gewond geraakt. De vermoedelijke toedracht van het ongeval is dat een 49-jarige man uit Velden op de snelweg A40 bij de Duitse grens is gekeerd en als spookrijder over de A67 richting Nederland is teruggereden.

Op de A67 haalde een vrachtwagen net een andere vrachtwagen in. Toen de vrachtwagen weer op de rechterrijstrook terug was, werd deze ingehaald door de auto van een 31-jarige Duitser uit Viersen. De 49-jarige Veldenaar kwam hem op deze rijbaan in tegengestelde richting tegemoet en knalden op elkaar.

Bij de Duitse man zat zijn schoonmoeder als bijrijdster. Zij raakte niet gewond bij het ongeval en belde haar dochter in Blerick, die een relatie heeft met de 31-jarige Duitser. De Blerickse is met haar auto met daarin drie kinderen richting het ongeval gereden en is ter plaatse tegen de auto van de Veldenaar gebotst.

De Veldenaar is opgenomen in het ziekenhuis in Venlo met verschillende botbreuken en een gekneusde long. De Duitser is naar het ziekenhuis in Helmond overgebracht met ernstig beenletsel. De Blerickse vrouw is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis van Helmond. De kinderen raakten niet gewond. Het verkeer op de A67 is korte tijd gestremd geweest door het ongeval.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):