donderdag, 24. maart 2005 - 8:58

Sportwijzer 2005 succesvol met 1.100 deelnemers

Harderwijk

De tweede editie van de Sportwijzer is inmiddels in volle gang. Dit jaar hebben bijna 1.100 kinderen zich opgegeven om één van de 60 sportcursussen van de Sportwijzer te volgen.

In plaats van de gebruikelijke opening van de Sportwijzer wilde wethouder Daamen dit jaar wel eens zien wat de jonge cursisten geleerd hebben. Afgelopen maandag bracht hij aan een bezoek aan de karatelessen bij sportschool J. van den Hoofdakker. De sportschool is al 18 jaar lang een enthousiaste medeorganisator van sportstimuleringsactiviteiten voor leerlingen van de basisscholen. Johan van den Hoofdakker van de gelijknamige sportschool had ook nog een verassing voor de wethouder. In een karatepak kreeg hij les in het doorslaan van een plankje. Na een demonstratie van echte karateka’s ontvingen de deelnemers hun welverdiende Sportwijzercertificaten.

De gemeente Harderwijk organiseert samen met 25 Harderwijkse sportclubs de Sportwijzer voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van onze Harderwijkse basisscholen. Kinderen kunnen op een leuke manier kennis maken met sporten als karate, schaatsen, atletiek, badminton, fitkids, volleybal, zelfverdediging, voetbal, tennis en hockey. De Sportwijzer activiteiten worden tot en met eind juni georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):