maandag, 17. januari 2005 - 12:03

Springwedstrijden D.O.K.

Ede

Op zaterdag 22 januari 2005 vinden in sporthal “de Peppel� de jaarlijkse springwedstrijden plaats van de Christelijke Gymnastiek Vereniging D.O.K. Deze wedstrijden zijn met ongeveer 350 deelnemers inmiddels een traditie geworden en ze worden door een groot aantal ouders en belangstellenden op de tribunes gevolgd.

In 3 wedstrijdblokken kunnen de leden van de gymnastiekvereniging hun sprongen laten zien op minitramp, lange mat, paard of kast en grote trampoline. De sprongen kunnen worden gekozen uit verschillende niveaus, zodat de wedstrijden toegankelijk zijn voor ervaren en minder ervaren springers en springsters.

De wedstrijden worden in groepsverband afgewerkt: in groepen van 4 tot 8 deelnemers moet onder het deskundig oog van de jury een serie van 5 sprongen worden uitgevoerd, waarna een totaalcijfer door de jury zal worden toegekend.
Na afloop van een wedstrijdblok worden vervolgens de prijzen uitgereikt.

D.O.K. Ede heeft een lange traditie op het gebied van toestelspringen: op de “gewone� gymnastiek-uren worden de minitramp, de mat en het paard veelvuldig gebruikt, maar ook heeft de Edese vereniging speciale springlessen, waar extra getraind wordt op deze toestellen. Daarnaast heeft de vereniging ook de beschikking over 3 grote trampolines, zodat tijdens een speciale les ook hierop extra kan worden geoefend.

Publiek op de wedstrijden is van harte welkom. De toegang is gratis en de zaal is vanaf 09:00 uur open.
Provincie:
Tag(s):