woensdag, 6. juli 2005 - 22:13

Sprookjesachtige sfeer bij ‘Eindhoven Ballooning’

Eindhoven

Op het evenemententerrein bij de Karpendonkse Plassen wordt begin juli het ballonspektakel Eindhoven Ballooning gehouden. Naast het opstijgen van 35 heteluchtballonnen op donderdag 7, vrijdag 8 , zaterdag 9 en zondag 10 juli is er tussen 12.00 en middernacht van alles te beleven voor jong en oud. Alle vier dagen zijn er live optredens van diverse artiesten, er zijn tal van kinderactiviteiten, een professionele braderie met honderd kramen, een kermis en nog veel meer.

Alle vier dagen wordt er tussen 12.00 en 00.00 uur een professionele braderie gehouden. Naast deze braderie is een nieuw element aan het programma toegevoegd: een boekenmarkt en een antiek- en curiosamarkt.
Van over de hele wereld komen ballonteams naar Eindhoven. Er zijn onderhandelingen gaande met balloneigenaren uit Groot Brittanië, Zwitserland, Duitsland, België, Canada en Australië. “Er vaart een aantal ballonnen mee, waarin passagiers mee kunnen. Vanwege de onverwacht grote belangstelling zijn de ballonplaatsen nu al bijna uitverkocht. Behalve deze traditionele druppelvormige ballonnen vaart ook een aantal zogenaamde special shapes mee.
Welke bijzondere ballonnen meevaren is nu nog niet te zeggen. De onderhandelingen met balloneigenaren en sponsors lopen nog. Enige special shape tot nu toe, die vrijwel zeker naar Eindhoven komt, is de kikker.� Het programma van Eindhoven Ballooning begint dagelijks om 12.00 uur. Het ballonspektakel begint elke dag rond 19.00 uur met het opzetten van de luchtreuzen. Tussen 20.00 en 21.00 uur vertrekken de ballonnen achter elkaar. “Dit is telkens weer een prachtig schouwspel�, aldus Kleinsmit, die meer met ballonnen gaat doen tijdens Eindhoven Ballooning. “Op vrijdag en zaterdag houden we laat op de avond een nightglow. Als de ballonnen terug zijn van hun vaart, worden ze op het bijna donkere evenemententerrein voor de tweede keer die avond opgezet.

Ditmaal blijven ze op de grond en worden ze door hun eigen branders op sfeervolle muziek verlicht. Hierdoor ontstaan gigantische lampions, die voor een sprookjesachtige sfeer zullen zorgen. Dat mag niemand missen.�© BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):