zaterdag, 20. augustus 2005 - 19:04

Spurs wint ook tweede wedstrijd

Martin Jol heeft met zijn ploeg Tottenham Hotspur ook de tweede wedstrijd in de Premier League gewonnen. Middlesbrough werd op het eigen White Hart Lane verslagen met 2-0. Jermaine Defoe schoot de Londenaren in de 49-ste minuut met een wervelend schot op voorsprong.

Oud-Ajacied Mido verdubbelde de score, al kwam daar wel het nodige geluk bij kijken. Doelman Schwarzer van Boro dook over het 'onschuldige' schot van de Egyptenaar heen en moest voor de tweede keer de bal uit zijn doel vissen. Bij de Spurs maakte Edgar Davids zijn officiele debuut.

Liverpool won thuis tegen Sunderland met 1-0. De Spaanse middenvelder Xabi Alonso tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Bij Liverpool stond Boudewijn Zenden in de basis. Sunderland eindigde de wedstrijd met tien man. Welsh kreeg in de 74-ste minuut de rode kaart.

Graeme Souness zag zijn ploeg Newcastle United wederom niet winnen. Tegen tien man van West Ham United kwam Newcastle niet verder dan 0-0.

West Bromwich Albion won dankzij twee doelpunten van Horsfield van Portsmouth. Robert deed nog iets terug voor de bezoekers, maar ook hij kon uiteindelijk niet verhinderen dat WBA de wedstrijd met 2-1 won.

Bent was in de wedstrijd tussen Charlton Athletic en promovendus Wigan de gevierde man. Hij maakte in de 42 - ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Blackburn Rovers wist na het verlies vorige week tegen West Ham United de eerste punten in het nieuwe seizoen veilig te stellen. De ploeg van Mark Hughes won met 2-1 van Fulham. Pederson en Tugay maakten de doelpunten voor de Rovers. McBride deed iets terug voor Fulham.