vrijdag, 18. februari 2005 - 12:42

St. Jans Gasthuis verplaatst IC-patiënten

Weert

Vrijdagochtend rond 10:00 uur is er een begin gemaakt met het overplaatsen van de 4 patiënten die op het Intensive Care van het St. Jans Gasthuis liggen. Deze IC moet op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op vrijdagmiddag om 12:00 uur voor de duur van minimaal één week sluiten. Drie patiënten worden overgeplaatst naar het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven en één persoon naar het Vie Curi Medisch Centrum in Venlo. Ambulances zullen de patiënten naar hun nieuwe onderkomen vervoeren.

Rond 11:00 uur werd door de voorlichtster gemeld dat de tweede overplaatsing voorlopig is uitgesteld. De deadline van 12:00 uur werd hiermee niet gehaald. Dit is te wijten aan een tekort aan ambulances.

De IGZ vindt dat het Weertse ziekenhuis de veiligheid voor en de gezondheid van de patiënten niet kan garanderen. Dit komt ondermeer doordat de afdeling anesthesie over te weinig mankracht en vaardigheden beschikt om verantwoord werk te kunnen leveren. De IGZ heeft verder geconstateerd dat de communicatie tussen de anesthesisten en de longartsen ernstig verstoord is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt deze IC daarom een gevaar voor de patiënten. De vijf bedden die op de afdeling hartbewaking staan blijven wel functioneel. Na een week wordt bekeken of de afdeling weer kan worden opengesteld of dat de maatregel moet worden gehandhaafd. De maatregel kan namelijk door minister Hoogervorst van Volksgezondheid worden verlengd. © BON/Tekst en foto: John Peters

Provincie:
Tag(s):