vrijdag, 18. februari 2005 - 16:37

Start aanleg N293-Zuid

Roermond

Vrijdagmiddag om 12:00 uur is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de N293-Zuid nabij Roermond. Gedeputeerde Mat Vestjens, die verkeer en vervoer in zijn portefeuille heeft, gaf persoonlijk het startsein voor deze bouwwerkzaamheden nabij sportpark ‘Kitskensberg’. De N293-Zuid zal in de toekomst de N570 (Keulsebaan) verbinden met de N293 in Melick (Heinsbergerweg).

De planning is dat deze weg in juli 2005 gereed zal zijn. Nu is er nog geen verbindingsweg tussen deze twee provinciale wegen.

Het gebied tussen de Keulsebaan en de Heinsbergerweg is momenteel een bouwput. Naast de aanleg van de N293-Zuid wordt er ook gewerkt aan de bouw van de Roertunnel die een onderdeel vormt van de aan te leggen A73.

Het verkeer zal in dit gebied de komende maanden veel verkeershinder ondervinden, vooral ook omdat er op bepaalde trajecten éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd. De drukke St. Wirosingel met veel doorgaand vrachtverkeer uit Duitsland en uit de richting Venlo moet namelijk via de Keulsebaan naar het industrieterrein Heide-Roerstreek. Daarnaast wordt het viaduct over de St. Wirosingel afgebroken i.v.m. de aanleg van de Roertunnel, zodat een mogelijke sluipweg ook teniet wordt gedaan. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):