maandag, 21. februari 2005 - 15:02

Steeds drukker in de stad

Voorburg

Het begint steeds drukker te worden in de steden. Steeds meer Nederlanders wonen in steden of daaromheen. In de periode tussen 1999 en 2004 is het aantal inwoners in stedelijke woonomgeving van 40,7 naar 41,6 procent gegroeid. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook het aantal inwoners in het overgangsgebied tussen een stedelijke en landelijke omgeving groeit licht, van 17,4 procent (1999) naar 17,8 procent (2004).

In Noord- en Zuid-Holland is de verstedelijking het grootst van Nederland. In Zuid-Holland wonen 66 op de 100 inwoners in de stad. In Drenthe wonen daarentegen de minste mensen in de stad, met 7 op de 100. In de drukste provincie van Nederland, Noord-Holland, is de gemiddelde omgevingsadressendichtheid licht afgenomen.

Flevoland groeide relatief sterk met het toenemende aantal inwoners van Almere. Opvallend is ook de relatieve groei van inwoners in het stedelijk gebied in Gelderland en Noord-Brabant. In Limburg en Zuid-Holland neemt het aantal inwoners in het landelijk gebied duidelijk af.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij / CBS
Provincie:
Tag(s):