donderdag, 3. februari 2005 - 10:16

Steeds meer gewapende overvallen op tankstations

twente

Het zijn slechts kleine berichtjes in de plaatselijke krant, maar ze duiken steeds vaker op 'gewapende overval op tankstation'. Even lekker makkelijk geld scoren voor een crimineel, maar de gevolgen voor het personeel zijn vaak desastreus.

Dinsdagavond was het weer raak, deze keer een Total-tankstation aan de Hofstraat in Almelo. Een gewapende overvaller drukte de baliemedewerkster een pistool onder de neus en ging er met het geld uit de kassa vandoor. De medewerkster is totaal overstuur. Het was de negende overval op dit tankstation in vijftien jaar. Via de scanner was te volgen dat de politie een jacht op de overvaller maakte, maar hij is ontkomen. Het wachten is nu op de volgende keer dat hij toeslaat.

De politie wist op 13 januari twee Enschedeërs te arresteren, die binnen drie weken tijd maar liefst drie tankstations hadden overvallen. Op 5 december in Bentelo, op 8 december in Losser, en tenslotte op 20 december een tankstation langs de N36 in Vriezenveen.
Twee tankstations aan de Buurserstraaat in Enschede zijn ook om de haverklap aan de beurt. Eigenaar Ben Schiphorst van het Total station in Almelo verwacht dat in de toekomst in de avonduren alleen nog te tanken is bij onbemande stations.
© BON/ tekst en foto: Robert hoetink.
Provincie:
Tag(s):