woensdag, 18. mei 2005 - 14:02

Stenengooiers gepakt

Amsterdam

Dinsdagavond rond acht uur raakten drie metrotreinen en één bus van het Gemeente Vervoer Bedrijf beschadigd. Vier kinderen hadden stenen vanaf enkele viaducten tegen de voertuigen gegooid. Een bestuurder van een metrotrein werd ter hoogte van de Wildtzanglaan door een projectiel geschampt die zijn cabine binnenvloog maar raakte wonder boven wonder niet gewond.

Enkele passagiers in een bus die reed ter hoogte van de Bos en Lommerweg werden geraakt door glassplinters toen stenen door de ruiten vlogen. Ook zij raakten niet gewond.
Personeel van de dienst Ondersteunende Taken van het GVB zag na de eerste melding over stenengooiende jeugd ter hoogte van de Majoor Fransweg een jongen rennen. Ze spraken hem aan waarop hij onmiddellijk bekende. De 12-jarige jongen werd aan de politie overgedragen en is ingesloten.

Het wijkteam Admiraal de Ruijterweg kon woensdagochtend twee mededaders van 9 en 13 jaar van huis halen. Naar de vierde dader wordt nog gezocht. De wijkteamrecherche verwacht deze binnenkort te kunnen oppakken.
Provincie:
Tag(s):