zondag, 10. april 2005 - 16:50

Sterk Ajax langs AZ

AZ presteert goed in Europa, maar in eigen land lijkt het de weg een beetje kwijt te zijn. Na een nederlaag van 4-2 vorige week bij Feyenoord, verloor de ploeg van Co Adriaanse zondagmiddag met dezelfde cijfers van Ajax. De Amsterdammers wonnen donderdag nog twijfelachtig met 2-0 van Willem II, maar in de wedstrijd tegen AZ was Ajax heer en meester.
<BR>
<BR>Nigel de Jong had een groot aandeel in de overwinning van Ajax. De middenvelder tekende voor de eerste twee treffers en werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Met zijn kopbal in de 19e minuut zette hij zijn ploeg op voorsprong.

Na de voorsprong leek Ajax gas terug te nemen. Trainer Danny Blind had de ploeg nog gewaarschuwd, maar Maduro liet zich de bal makkelijk afspelen in de middencirkel door Lindenbergh. De AZ-er gaf de bal via een scherpe steekpass aan Robin Nelisse en hij schoot zijn ploeg in de 38e minuut op gelijke hoogte.

Ajax liet zich niet uit het veld slaan door de tegentreffer. De ploeg van Danny Blind leek zich opnieuw te hervinden en zette de verdediging van AZ opnieuw onder druk. In de 42e minuut werd het goede spel van Ajax beloond met een tweede treffer. De Jong kreeg teveel vrijheid van de AZ-verdedigers en scoorde op aangeven van Pienaar.

In de tweede helft zorgde Sneijder met een vrije trap en Pienaar voor de 4-1. AZ kwam vlak voor tijd nog wel iets terug via Sektioui, maar de zege was binnen voor Ajax.

Op de ranglijst komt Ajax op één punt van AZ en heeft de ploeg drie punten voorsprong op Feyenoord. Een spannend slot van de competitie met volgende week nog Feyenoord – Ajax op de planning. AZ en Feyenoord hebben nog wel een duel minder gespeeld dan Ajax.