donderdag, 17. maart 2005 - 20:47

Stern Groep verwacht eind 2005 herstel automarkt

Bunnik

Stern Groep heef vorig jaar de winst zien dalen. Na de eerste maanden van dit jaar is het bedrijf niet positief gestemd over de automarkt.
<BR>

Stern Groep, een automotive holding met dealers, lease- schade- en verhuurbedrijven, heeft vorig jaar een winst behaald van € 9,6 miljoen. In 2003 werd nog een winst geboekt van € 10,5 miljoen. De omzet van de Stern Groep steeg daarentegen wel van € 707 miljoen naar
€ 736 miljoen.

Volgens het bedrijf zijn de bijzondere baten in 2004 met € 1,3 miljoen lager uitgevallen dan verwacht door het uitblijven van de verkoop van de brandstofactiviteiten. Stern meldt dat er ‘vergaande gesprekken’ gevoerd zijn over verkoop van de benzinestations die het bedrijf beheert, maar dat is besloten de activiteiten niet van de hand te doen. ‘Uiteindelijk is gebleken dat de te realiseren verkoopopbrengst, met inbegrip van een aanmerkelijke boekwinst, niet op zou wegen tegen het rendement dat Stern Groep thans met deze activiteiten behaalt’, aldus Stern.

Stern Groep, in 2000 ontstaan uit een fusie tussen A.I.R. Holdings en Stern Beheer, stelt dat de automarkt zich in Nederland niet gunstig heeft ontwikkeld in de eerste maanden van 2005. Hoewel vrij algemeen wordt aangenomen dat dit in de loop van 2005 zal verbeteren, gaat Stern Groep ervan uit dat de automarkt zich pas eind 2005 gaat herstellen.

©BON/Sjaak Foto:FBF.NL archief Bron:Bovagkrant

Categorie:
Tag(s):