vrijdag, 11. maart 2005 - 19:19

Steun kinderboerderij 'de knuffelweide'

Zwanenburg

Bij een brand in de stallen en de hooiberg van kinderboerderij De Knuffelweide in Zwanenburg zijn woensdagochtend ruim tachtig dieren gedood. De stallen en de hooiberg zijn volledig verwoest. Zeven geiten met tien pasgeboren lammeren, vijf drachtige schapen, een hangbuikzwijn, zes kippen die in het nieuwe kippenhok zouden gaan wonen, een konijn met vier jongen, fretten en zo'n vijftig cavia's hebben de brand niet overleefd. De twee pony's en een stel ganzen zijn ontkomen, net als 12 herten, kippen, fazanten en een geitje die buiten in de weide liepen toen de brand rond half zes 's ochtends ontstond. De brandweer is tot begin van de middag bezig geweest met nablussen en opruimen.

Ciska te Boekhorst van De Knuffelweide verteld vrijdag dat ze uit alle windstreken hulp krijgen aangeboden. Van timmerlieden tot dierenwinkels, iedereen wil de handen uit de mouwen steken. Ook andere kinderboerderijen en particulieren hebben al nieuwe dieren aangeboden voor de kinderboerderij. Alleen hebben we nu eerst geld nodig om de boel weer op te bouwen. Het klinkt hard en zakelijk maar geld is het enige waar we nu iets aan hebben,. Er moeten namelijk nieuwe onderkomens voor de dieren komen. We zijn nu druk bezig alle giften en aanbiedingen die door de mensen gedaan worden in kaart te brengen, zodat we een goed overzicht hebben van wat we zouden kunnen gaan doen.

Als er bedrijven of particulieren zijn die de Knuffelweide willen sponsoren of een donatie willen doen kan dat via: rekeningnummer 345848446 te name van Stichting exploitatie kinderboerderijen in Hoofddorp onder vermelding van kinderboerderij Zwanenburg. Wij hopen dat er massaal gereageerd gaat worden en dat de kinderboerderij weer snel bewoond wordt door lieve dieren, waar de kinderen mee kunnen knuffelen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):