dinsdag, 15. maart 2005 - 14:17

Steward neemt politietaak in stadion over

Zeist

Uit een nog geheim rapport zou blijken dat de politie-inzet bij voetbalwedstrijden komt te vervallen. Club-stewards nemen de politietaken dan over en alleen bij calamiteiten zal de Mobiele Eenheid(ME) nog worden ingezet. Dit meldt de Telegraaf dinsdag. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft samen met de KNVB en de burgemeesters van de voetbalsteden nog een overleg over het voorstel.
<BR>De minister had al in een eerdere fase met de betrokken partijen over de nieuwe maatregelen gesproken en naar aanleiding daarvan is een werkgroep opgericht waarvan de resultaten woensdagavond worden geëvalueerd, aldus voorlichter Frank Wassenaar van Binnenlandse zaken dinsdag.

De KNVB heeft samen met diverse betrokken partijen waaronder het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, politiekorpschefs en vertegenwoordigers van de Vereniging Nederlandse Gemeenten naar aanleiding van de nieuwe opzet van de voetbalcompetitie nieuwe afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheid van partijen bij voetbalwedstrijden. Volgens het rapport zullen supporters die bij een uitwedstrijd
van hun club aanwezig willen zijn, in het bezit moeten zijn van een speciale ‘uitpas’ met daarop
hun foto.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):