donderdag, 3. maart 2005 - 13:27

Stichting ’Red Charissa’ zwaar teleurgesteld in Hilbrand Nawijn

De stichting ’Red Charissa’ die geld inzamelt voor herstel van Charissa van Rijssen, de 24-jarige vrouw uit Enschede die op dit moment een zuurstoftherapie in Florida ondergaat, is teleurgesteld in Tweede-Kamerlid Hilbrand Nawijn.
<BR>Het LPF-kamerlid had beloofd zich persoonlijk in te zetten om het ontbrekende geld te helpen inzamelen wat Charissa nog tekort komt om de therapie die een jaar duurt af te maken. ‘Nawijn heeft tot nu toe alleen nog maar loze toezeggingen gedaan’, vindt de familie.

De familie had Nawijn benaderd of hij wat voor de zieke Charissa kon doen. Nawijn had zich namelijk ook al persoonlijk ingezet voor de zieke Myrthe die door middel van allerlei sponsors en donaties ook voor een therapie naar Florida gaat. Nadat Nawijn hierover op TV had verteld werd hij echter door tientallen soortgelijke zieke mensen benaderd voor hulp. Desalniettemin deed hij de volgende persoonlijk belofte op de web-log van de stichting:
‘Ik ben volledig bereid u als volksvertegenwoordiger te ondersteunen. Op welke wijze, dat kunnen wij z.s.m. bespreken. Ik stel voor dat alle ouders hun krachten bundelen b.v. om één Stichting te maken. Bij deze Stichting wil ik graag een rol spelen. Uiteraard is dat aan de ouders om te beslissen welke rol. Wilt u mij uw brochure en alle correspondentie toezenden op mijn privé-adres. Ik kan u op korte termijn berichten of wij u ook de financiële hulp kunnen geven. Hoeveel geld heeft u nodig om de behandeling af te maken in de USA?’

Met vriendelijke groet,
Hilbrand Nawijn.

Deze belofte van Nawijn werd door hem op 22-12-2004 op de web-log gezet. Tot nog toe heeft Nawijn nog niets ondernomen vindt de familie, en liet hem dit weten. Ook zijn zij teleurgesteld dat vele handtekeningen, ingezameld bij twee acties, Nawijn nooit hebben bereikt, terwijl ze naar zijn persoonlijk adres zijn gestuurd.
De woordvoerder van Nawijn, Bart Bakker reageerde op de log dat Nawijn wel degelijk bezig is geweest en in de Tweede-Kamer aan minister Hoogervorst heeft gevraagd om een fonds op te richtten voor soortgelijke zieke gevallen. Het wachten is nu op antwoord van de minister.

Ondertussen lopen de kosten voor de therapie in Florida gewoon door en heeft de familie gewoon niet de tijd en financiële middelen om te wachten op de langzaam draaiende politieke molens.
De enige belofte die Nawijn op dit moment doet is een link aanbrengen op zijn site die naar van de stichting verwijst, en ze mogen zijn naam gebruiken als politicus die de stichting steunt bij acties.
De familie heeft hier op dit monent niets aan vinden zij en reageren met:
‘We voeren al 3 jaar acties, waarvan het laatste jaar in Amerika en vanuit hier acties voeren in nog moeilijker dan het voor ons vanuit Nederland al was. We hadden gehoopt dat er wat actie van hun kant zou komen naar de pers toe of zo. Dhr. Nawijn had ons namelijk toegezegd (zie correspondentie in het logboek) om ons ook te helpen. Nou het jaar volmaken zal nu wel niet meer gaan lukken helaas, alle goede bedoelingen en inzet van onze achterban ten spijt’.
Meer hierover op red charissa
© BON/foto’s en tekst: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):