vrijdag, 9. december 2005 - 21:25

Stoffelijke resten mens aangetroffen

Tilburg

Donderdagmiddag zijn bouwvakkers tijden graafwerkzaamheden rondom een oude boerderij aan de Oude Hilvarenbeekseweg (Tilburg Zuid) vermoedelijk gestuit op beenderen en schoeisel van een mens. Hoelang het stoffelijk overschot daar gelegen heeft is onbekend. Onderzoekers van de Technische Recherche zijn ter plaatse om de overblijfselen veilig te stellen. Forensisch onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over deze vondst.

Ter plaatse vinden in opdracht van de bewoners renovatiewerkzaamheden plaats. De boerderij wordt verbouwd en ook de riolering wordt vernieuwd. Tijdens het graven van een sleuf voor de riolering, naast de boerderij, vonden bouwvakkers omstreeks 12.30 uur menselijke resten. Zij waarschuwden direct de aannemer en de eigenaren van de woning waarna de politie werd geïnformeerd.

De vindplaats is door de technische recherche aangeduid als plaats delict en is afgezet met politielint. Of de vondst verband houdt met de Tweede Wereldoorlog is onduidelijk, kennelijk zijn er in het verleden rondom deze boerderij al eerder een granaat en delen van een bom gevonden. De ouderdom van de beenderen kan wellicht pas na uitgebreid forensisch onderzoek bepaald worden.
Provincie:
Tag(s):