vrijdag, 3. juni 2005 - 17:35

Stoffige kathedraal krijgt vorm

Roermond

Ruim 4 maanden zijn de verbouwingswerkzaamheden in de Roermondse kathedraal nu aan de gang en zijn de helft van de geplande werkzaamheden uitgevoerd. Aan het begin van dit jaar werd de kerk ontdaan van alle armaturen en vervolgens werden de banken en de vloer (voorlopig) verwijderd. Het altaar is vervolgens meer centraal in de kathedraal geplaatst. Werknemers zijn bezig met het aanleggen van vloerverwarming.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden werd nog een verassende ontdekking gedaan. Onder de vloer van het Onze Lieve Vrouwenkoor werd twee kisten aangetroffen, waarvan een het gebeente van Johanna van Randenraedt bevat. Deze ‘heilige’ vrouw is in 1684 overleden. Johanna was zeer gelovig en tijdens en na haar leven zouden zich wonderbaarlijke genezingen hebben voorgedaan. Ook zou Christus, in de vorm van het kruisbeeld aan de Minderbroedersstraat, haar hebben toegesproken. Na de renovatie zal het graf worden afgedekt met een natuurstenen tegel met inscriptie.

Tegen het einde van het jaar is de eerste fase van de renovatie afgerond en kan de kerk voor kerstmis weer worden opengesteld. Afhankelijk van het budget kan later de 2e fase worden gestart. BON/Foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):