zaterdag, 28. mei 2005 - 13:17

Straatrover vlucht zwemmend

Leeuwarden

Zaterdagochtend probeerde een 21-jarige straatrover aan de politie te ontkomen door de Dokkemer Ee aan de Noordersingel over te zwemmen. De rover had samen met zijn even oude handlanger om 3.45 uur een 27-jarige Leeuwarder, op de hoek van de Klokstraat en de Hoogstraat, beroofd van zijn portemonnee.

Het slachtoffer werd door een van het tweetal aan de praat gehouden terwijl de ander zijn portemonnee uit zijn schoudertas haalde. Hij wilde die niet teruggeven, waarop het slachtoffer direct de politie belde. Aan de hand van de signalementen kon de politie twee verdachten achterhalen.

De één rende weg via de Speelmanstraat en de Grote Kerkstraat. Hij werd aangehouden op de Groeneweg. De andere werd aangetroffen op de op de Levisonstraat en vluchtte de Prinsentuin in. Om aan de politie te ontkomen sprong hij de Dokkumer Ee in. Zonder succes. Aan de andere kant van het water op de Noordersingel werd hij door de politie opgewacht en aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. ©BON
Provincie:
Tag(s):