vrijdag, 15. juli 2005 - 12:37

Streetparade en Cityparty

Middelburg

Zaterdag 23 juli is de binnenstad het toneel van de Streetparade en Cityparty. De Streetparade, met vijftien wagens met muziek en dansers, rijdt ’s middags door de binnenstad. Daarna vindt op het Hof van Tange de Cityparty plaats. Als opwarmer is er op vrijdagavond 22 juli een Pre Party op de Markt. Deze Pre Party is op de Markt van 19.00 en 23.00 uur. DJ’s draaien daar hun platen. De toegang is vrij. De activiteiten vinden alleen op het marktplein zelf plaats, zodat de Markt voor iedereen normaal toegankelijk blijft. Inclusief de omliggende panden.

Zaterdag is de Streetparade. De voertuigen verzamelen vanaf 11.00 uur op industrieterrein Arnestein. Daar worden de wagens klaar gemaakt voor de streetparade en wordt tussen 11.00 en 12.00 uur de geluidsapparatuur getest. Tussen 12.00 en 12.30 uur gaan de voertuigen van Industrieterrein Arnestein naar het vertrekpunt, Damplein-zuidzijde, Dam-zuidzijde en Dwarskaai. De streetparade duurt van 12.30 tot 16.00 uur.

De route van de parade is Damplein-zuidzijde / Korte Delft / Lange Delft / Markt / Pottenmarkt / Langeviele / Achter de Houttuinen / Seisdam / Herengracht (tot Volderijlaagte) / Stadhuisstraat / Lange Noordstraat / Markt met ‘feeststop’ / Pottenmarkt / Langeviele / Achter de Houttuinen.

Bij de tweede passage van de Markt vindt een ‘feeststop’ plaats. Een aantal wagens uit de parade worden op de Markt geplaatst, waar gedurende maximaal tien minuten per wagen een DJ een muzikaal optreden verzorgt. De overige wagens rijden door, via Pottenmarkt en Langeviele naar het eindpunt aan Achter de Houttuinen.

De Cityparty op het Hof van Tange is van 16.00 en 23.30 uur. Toegang tot het feestterrein is alleen mogelijk met een entreekaart. De muziek stopt om 23.00 uur. Omwonenden van het Hof van Tange worden schriftelijk door de organisatie, Stichting Streetparade Middelburg, over de activiteiten ingelicht.

Om een goede en veilige verloop van de van de activiteiten mogelijk te maken nemen de gemeente en de organisatie maatregelen. De maatregelen en het stellen van vergunningvoorschriften op het gebied van onder andere (verkeers)veiligheid, openbare orde, geluid en afvalverwijdering kan overlast voor omwonenden en voor anderen binnen redelijke grenzen worden gehouden.

De straten op de startlocatie en op de route van de Streetparade zullen kort voor verkeer zijn afgesloten. Het parkeerterrein Hof van Tange is in verband met het evenement afgesloten van donderdagavond 21 juli tot maandag 25 juli om 12.00 uur. De houders van een parkeervergunning voor het Hof van Tange zijn over de tijdelijke afsluiting van dat plein door Parkeerbeheer ingelicht.

© BON - Bericht Gemeente Middelburg
Provincie:
Tag(s):