vrijdag, 16. september 2005 - 6:32

Stroef gelijkspel Feyenoord

In een weinig vermakelijk duel kon Feyenoord de goede reeks uit de competitie niet voortzetten thuis tegen Rapid Boekarest donderdagavond.
<BR>
<BR>Met name dankzij een dwaling van Serginho Greene bleven de Rotterdammers steken op 1-1 en moet er over twee weken in Roemenie nog flink aan getrokken worden willen Dirk Kuijt en Co door naar de tweede ronde van de UEFA Cup.

In een regenachtige Kuip grossierde Feyenoord in balbezit, maar echt veel werd daar niet mee gedaan. Rots in de branding Dirk Kuijt kreeg niettemin vlak voor rust een bal in de voeten gespeeld die hij met een fraaie voetbeweging over de onbegrijpelijk uitgelopen Rapid-doelman lobde. In de tweede helft wederom veel balbezit en weinig kansen. Feyenoord leek rustig op een minimale zege af te stevenen.

Een kwartier voor tijd was het echter Greene die onderuit ging in eigen strafschopgebied op het gladde veld, waarbij hij compleet nodeloos met zijn hand de bal wegsloeg: penalty. Dat buitenkansje was aan Vasilach wel besteed, waarmee Boekarest de eindstand bepaalde op 1-1. Ook Castelen, met een halve kans, en de pakweg tien minuten voor tijd ingevallen Owoeri konden daar niets meer aan veranderen.