maandag, 12. september 2005 - 8:09

Stroomstoring treft Amsterdam-Noord

Amsterdam

Geen koffie om wakker te worden voor de bewoners van Amsterdam Noord. Een groot gedeelte van het stadsdeel zat namelijk sinds 07.00 uur zonder stroom. Een woordvoerder van Elektriciteit leverancier Nuon verklaarde dat men kampte met een laagspanningsstoring die naar verwachting binnen twee uur opgelost zou moeten zijn. Ondertussen hadden de bewoners een kaarsje in plaats van de gebruikelijk kop koffie bij het ontbijt.

Even voor 07.00 uur gingen de lampen steeds zwakker branden en uiteindelijk uit. Ook de verkeerslichten op enkele grote verkeerspleinen vielen uit. De wijken Floradorp en de Banne zaten volledig zonder stroom. Ook een gedeelte van de Kamperfoelieweg en de Papaverweg zat in het donker. Incidenten hebben zich niet voorgedaan.

Noorderlingen moeten het voor deze keer dus zonder hun ‘bakkie troost’ stellen. Helaas bleek het probleem hardnekkiger dan Nuon had voorzien en duurde het tot ver in de ochtend voor de stroomvoorziening hervat was. Pas rond 10.00 uur hadden alle huishoudens weer electra. ©BON
Provincie:
Tag(s):