dinsdag, 4. januari 2005 - 13:53

Struinen door de woestenij: het Kootwijkerzand

Apeldoorn

Op zondag 16 januari 2005 organiseert het IVN afdeling Apeldoorn een wandeling in Kootwijk. De wandeling duurt ong. 2 uur en begint om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de houtvester van Hoffweg. Deze weg vindt u door vanuit Kootwijk de Heetweg in te rijden. U volgt deze kronkelweg tot u op de derde parkeerplaats komt. Daar is het startpunt van de wandeling.

Ervaren gidsen nemen u mee naar een uniek stuk natuurgebied, het Kootwijkerzand. Een zandvlakte waar het zand, net als in de woestijnen, nog kan stuiven. Het is ook een echte struintocht, want we gaan dwars door de zandverstuiving.
Samen met de gids gaan we door de zandduinen, op zoek naar sporen van edelherten en andere dieren. Vooral als er wat lichte sneeuwval is geweest, zijn er allerlei sporen te ontdekken.
Kleurig zand is het thema van deze wandeling. In het voorjaar betekent dat mossen een prachtige rode gloed over zich krijgen. Verder zien we in de bodem ook vaak een rode gloed. Op deze plekken bevat het zand een hoog gehalte aan ijzer.

De deelname is gratis. Houdt u rekening met mul zand. Honden, mits aan de lijn, mogen mee.
Voor meer informatie kunt u bellen met E. Frieling tel. 055- 3554320 of de website www.ivn-apeldoorn.nl
Provincie:
Tag(s):