woensdag, 30. november 2005 - 13:13

Studenten en leraren Hogeschool Leiden: Samir A. welkom

Leiden

Van het overgrote deel van de studenten en leraren van de Hogeschool Leiden mag Samir A. gewoon terug komen, dat blijkt uit het radioprogramma BNN United alsmede een rondgang langs studenten. Dit meldt de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) woensdag.

'Merkwaardige gang van zaken', aldus de EORG. 'Het bestuur van de Hogeschool Leiden heeft de maatregel om Samir A voor een periode van 1 jaar te schorsen toch op deze gronden
genomen'.

De EORG heeft dan ook sterk de indruk dat het bestuur van de Hogeschool van de regeling, openbare orde en veiligheid, gebruik heeft gemaakt om het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens te omzeilen.

Het ultimatum loopt op 2 december af, indien de EORG dan nog niets heeft vernomen zal er een klacht gaan naar de minister van onderwijs alsmede naar de competente commissaris belast met onderwijs bij de Raad van Europa.

Vorige week vrijdag maakte de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden geen bezwaar heeft tegen de komst van Samir A. Volgens de Volkskrant had bestuursvoorzitter Kuipers dit in het blad van de Hogeschool gezegd. "Als Samir niet is veroordeeld en zich aan de regels van de school houdt, dan is er wat ons betreft geen reden om hem de deur te wijzen", aldus Kuipers.
Provincie:
Tag(s):