dinsdag, 6. december 2005 - 20:49

Studenten geven voorlichting over vuurwerk

Groningen

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen geven vanaf Sinterklaas tot de kerstvakantie opnieuw voorlichting over het veilige gebruik van vuurwerk aan leerlingen van basisscholen in de provincie Groningen. Deze voorlichting vindt plaats onder begeleiding van Halt Groningen. Het project wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgevoerd.

Halt Groningen houdt zich niet alleen bezig met alternatieve straffen voor jongeren, maar ook met preventie. Het jaarlijks organiseren van vuurwerkpreventie is daar onderdeel van.
De succesvolle samenwerking tussen Halt Groningen en de Hanzehogeschool Groningen is in 2002 op initiatief van Halt Groningen tot stand gekomen. Toen is gestart met een pilot in negen gemeenten. Aanleiding tot het project was de sterk gegroeide vraag naar vuurwerkvoorlichting op basisscholen.

Negenenzeventig studenten gaan dit jaar de lessen in tweetallen verzorgen. De studenten komen van de drie betrokken opleidingen: Sociaal Juridische Dienstverlening (16), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (53) en de Pedagogische Academie (10). Alle studenten hebben inmiddels een training van vier uur achter de rug en staan vanaf 5 december voor de klas. Met deelname aan het project verdienen de studenten punten (ects) voor hun studie.
Dit jaar worden op 163 basisscholen in 16 gemeenten 202 vuurwerkvoorlichtingen verzorgd. Het gaat om basisscholen in Groningen, Haren, Leek, Stadskanaal, Zuidhorn, Hoogezand, Bellingwedde, Winschoten, Menterwolde, Bedum, Pekela, Scheemda, Slochteren, Veendam, Winsum en Grootegast.

Voor de studenten van de Hanzehogeschool Groningen is dit een goede manier om praktische ervaring op te doen en alvast kennis te maken met een eventuele toekomstige werkgever. Voor Halt Groningen is dit dé oplossing voor de grote vraag van de basisscholen.
Provincie:
Tag(s):