vrijdag, 9. december 2005 - 8:53

Studenten verzorgen onvergetelijke avond!

Rhenen

4e jaars Vrijetijdsmanagement studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben het briljante idee gekregen zich belangeloos in te zetten voor een relatief kleine doelgroep in Nederland, mensen met een lichtziekte.

Naar aanleiding van het AVRO programma 'Vinger aan de Pols' gaan zij een project voor hun opleiding invullen door op donderdag 22 december een kerstavond bij nacht, genaamd "Christmas by Night", te organiseren in het Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Deze unieke avond is speciaal gericht op patiënten met de stofwisselingsziekte EPP. Voor deze kinderen en volwassenen is het vrijwel onmogelijk om tijdens de reguliere openingstijden van attracties en winkels zich op straat te begeven aangezien deze personen geen UV-licht kunnen verdragen. Hierdoor zijn deze mensen zeer beperkt in hun doen en laten en dan voornamelijk met diverse bezoekjes aan, wellicht voor ons, hedendaagse activiteiten.

Speciaal voor deze avond is de toezegging van Ouwehands Dierenpark Rhenen verkregen. Dit alom bekende dierenpark zal een, voor deze avond, speciaal ontwikkeld programma aanbieden, waarbij de unieke groep bezoekers eerst in een sprookjesachtige kerstsfeer ontvangen worden. Hierna is er een speciale zeeleeuwen show, en aansluitend een spannende rondleiding door het Ouwehands Dierenpark. Als waardige afsluiting is er een feestelijk kerstdiner georganiseerd.

Deze 4e jaars studenten hebben dit project opgezet omdat het een opdracht betrof die het mogelijk moest maken een unieke beleving te creëren. Verdere invulling van het project is geheel aan de studenten zelf geweest. Zij hebben voor dit project de Stichting Unique Experience eenmalig in het leven geroepen. De realisatie van dit project komt mede tot stand door de hulp van Hogeschool Rotterdam, cluster ISM, en Hogeschool Amsterdam in samenwerking met Huntleigh Healthcare, de bezoekers zijn allen leden van de patiëntenbelangenverenging EPP
Provincie:
Tag(s):