dinsdag, 1. november 2005 - 19:27

Studenten werven via weblogs

Groningen

Onder de vlag van Er gaat niets boven Groningen, voeren provincie en gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen jaarlijks gezamenlijk campagne om Groningen als studiestad te promoten bij potentiële studenten in het land. De afgelopen twee jaar werden met succes landelijke radiospots op Radio 538 ingezet. De komende jaren spelen tien Groninger studenten de hoofdrol in de campagne. Zij gaan op een speciale site weblogs bijhouden over hun studentenleven. Via landelijke radiospots wordt de weblogsite onder de aandacht van de doelgroep gebracht. Groningen is de eerste stad die de populaire weblogs inzet ter promotie van haar mogelijkheden als studentenstad, zeker in combinatie met landelijke radio-ondersteuning.

Donderdag 3 november gaat de website online, in eerste instantie alleen voor aanmeldingen van studenten voor de weblogs: www.groningerstudieblogs.nl De tien zogenaamde "bloggers" krijgen dus landelijke bekendheid en een voorkeursbehandeling in de stad: ze ontvangen regelmatig gratis kaartjes voor evenementen, openingen, festivals of concerten zodat ze hierover kunnen schrijven.

Op dit moment loopt de wervingscampagne voor de bloggers met als thema: 'Word ook VIB' (Very Important Blogger). In de advertentie zien we een student, omringd door media en fans, uit een limousine stappen.
Provincie:
Tag(s):