woensdag, 14. december 2005 - 9:29

Studentenmeisjes werden jarenlang begluurd

Amsterdam

Bewoonsters van een meisjesstudentenhuis in de Amsterdamse binnenstad zijn hoogstwaarschijnlijk jarenlang begluurd en gefilmd door middel van webcams die in de woning op diverse plaatsen waren verborgen. De camera’s werden ontdekt toen een van de bewoners een van de zolderkamers ging schilderen. De politie die werd ingeschakeld is afgelopen vrijdag direct een onderzoek gestart.

Tijdens dit onderzoek, zo liet een woordvoerder van de politie Amsterdam woensdag weten, bleken de webcams in verbinding te staan met een naast gelegen zolderkamer. De politie heeft daarop een inval gedaan en stuitte op drie computers en een groot aantal opgenomen bestanden.

Alle apparatuur is inmiddels in beslag genomen. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden. Wel is de eigenaar van het pand gehoord. Vooralsnog zou hij niks te maken hebben met de geheime opnames. De studenten woonden er net twee maanden, daarvoor hebben er acht andere studenten gewoond. Wat er met de mogelijke opnames is gebeurd is onduidelijk.

De politie heeft een speciaal team 'cybercops' op de zaak gezet, die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven in de opsporing naar de stiekeme gluurder.
Provincie:
Tag(s):