zondag, 19. juni 2005 - 9:17

Sunsation trekt opnieuw veel bezoekers

Lelystad

Op het veld rond het Robert Morris observartorium staan diverse tenten, busjes en campers. Het is 04.30 uur in de ochtend op zaterdag 18 juni en de eerste mensen begeven zich naar de cirkel van het observartorium waar de eerste klanken van de muziek reeds te horen zijn.

Het hoogtepunt van Sunsation is de gezamelijke beleving van de wisseling der seizoenen in het zien opgaan van de zomerzon om 05.18 uur. Het observatorium wordt omringd door vier vizieren. Door het noordelijke vizier in de aarden wal die de cirkel omringt, zou om 05.18 uur de zon op moeten komen.
Het was echter bewolkt en ook dit jaar hebben de na schatting 500 mensen de zon niet door het noordelijke vizier op zien komen.

Maar daar was het programma niet minder interessant door. Een groot aantal dichters hebben die vroege ochtend opgetreden, zoals o.a. Joost Zwagerman, Hagar Peeters, Tsead Bruinja en K. Michel.

De eerste zonnestralen lieten zich zien tijdens de prachtige klanken van Nynke Laverman die haar Friese-Fado ten gehore bracht.
De uit België overgekomen Yasmine gaf een uitstekende vertolking van de teksten van Leonard Cohen. En uit Duitsland was de street performer Daniel Burley, die het publiek met o.a. z'n goochelkunsten boeide.

Tegen 09.00 uur zijn de laatste klanken te horen. Sunsation 2005 is voorbij. De zomer is begonnen.

Foto's: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):