dinsdag, 20. december 2005 - 19:15

Super Aguri komend seizoen toch in Formule 1?

Het nieuwe team van Aguri Suzuki lijkt alsnog in 2006 te kunnen worden toegelaten tot het Formule 1-kampioenschap. De afgelopen week leken de onderhandelingen te zijn doodgelopen, maar het Japanse team lijkt nu alsnog de steun te krijgen van alle teams.

Met name MF1 Racing lag lang dwars, omdat dit team bang was inkomsten uit televisierechten en reissubsidies te verliezen als ze in het constructeurskampioenschap achter Super Aguri zouden eindigen.

Het is onduidelijk waarom MF1 Racing nu wel akkoord lijkt te gaan met de toegang van Super Aguri tot de Formule 1-grid. Waarschijnlijk hebben Formule 1-baas Bernie Ecclestone of Aguri Suzuki financiële toezeggingen gedaan.

Vermoedelijk kan het team van Suzuki deze week al groen licht krijgen. Hierdoor kan het team nog voor de kerst zijn inschrijving, met de bijbehorende steun van de teams, indienen bij de FIA.

Ondanks de onzekerheid over de deelname is het team wel al bezig geweest met het ontwikkelen van de auto voor seizoen 2006. Als basis voor deze auto wordt de Arrows A23 uit 2002 gebruikt. De fabriek van Suzuki is de voormalige thuishaven van Arrows.

Zodra het team gepresenteerd kan worden zal waarschijnlijk vrijwel gelijk Takuma Sato gepresenteerd worden als eerste coureur. Hij heeft de afgelopen tijd de fabriek bezocht om de vorderingen te bekijken.

Wie tweede coureur gaat worden is vooralsnog ongewis, maar het ziet er naar uit dat dit eveneens een Japanse coureur gaat worden. Namen die genoemd worden zijn Sakon Yamamoto en Kosuke Matsuura.
Categorie:
Tag(s):