donderdag, 20. januari 2005 - 10:26

Super Star eerste minimasuper

Rotterdam

Vanaf september heeft Rotterdam de eerste minima-supermarkt van Nederland. Onderwijskoepel Zadkine en de stichting Lava Legato hebben een overeenkomst gesloten met groothandel DeliXL, die de levensmiddelen tegen sterk gereduceerde prijzen levert. Super Star zal de eerste minimasuper van Nederland worden met betaalbare prijzen.

Klanten van Super Star zullen mensen zijn die moeten rondkomen van een minimum inkomen. De initiatiefnemers hebben de Sociale Dienst gevraagd om adressen van mensen op het minimum, maar dat is geweigerd. Zadkine heeft daarom een oproep gedaan op de Voedselbank. Groothandel DeliXL levert levensmiddelen die in een normale supermarkt niet verkocht kunnen worden.

‘Aan dit project zitten twee grote voordelen,’ zo verklaart teamcoördinator R. Wulffele van Zadkine tegenover het Rotterdams Dagblad. ‘Moeilijk plaatsbare leerlingen van de afdeling detailhandel van de mbo- school kunnen een stageplaats bemachtigen en de minima kunnen betaalbare boodschappen kopen.’

Super Star zal zich vestigen in het voormalige pand van de Basismarkt aan de Teilingerstraat in Rotterdam-Noord. In Brussel bestaat al een minimawinkel, maar in Nederland gingen alle initiatieven de mist in. Een Zwols plan leed vorig jaar schipbreuk en later liep een poging van leerwerkbedrijf Omij in Rotterdam op niets uit.

© BON / Foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):