woensdag, 15. juni 2005 - 22:49

Syrie verrast tegen Italie

Syrië heeft verrast tegen Italië door met een uiterst verdedigende strategie de 1-2 zege te grijpen.

Drie kansen kreeg de ploeg uit het Midden-Oosten en twee wisten ze daarvan te benutten. Voor de Italianen was de verdediging van Syrië te sterk. Slechts Andrea Coda wist met een volley uit een corner van invaller Simone Bentivoglio keeper Adnan Al Hafez te passeren.

Daarvoor had Syrië al tweemaal de Italiaanse doelman Emiliano Viviano verschalkt. In de 37ste minuut miste Hamzeh Al Aitoni een penalty die in de rebound alsnog werd benut door Abd Alhousain. Na rust was een schot op de lat van Majed El Haj de aanleiding van het tweede Syrische doelpunt. Mohammad Al Hamwi zag zijn eerste inzet nog gered door Viviano, maar in tweede instantie benutte hij zijn mogelijkheid.

Nadat Italië een kwartier voor tijd terugkwam in de wedstrijd, probeerden de Zuid-Europeanen nog een gelijkspel te forceren. Het extreem verdedigende spel van Syrië - plus het bijkomende tijdrekken - was echter teveel voor de Italianen. Syrië is achter het reeds geplaatste Colombia vol in de strijd voor een plek in de tweede ronde. Voor Italië wordt plaatsing voor de knock-out fase een moeilijke klus.