maandag, 21. februari 2005 - 18:25

T-Mobile haalt website offline na geslaagde hack

T-Mobile heeft gereageerd op de berichten die maandag bekend werden dat de website was gehackt. De website is tijdelijk offline gehaald, zo vermeldt de persvoorlichter van T-Mobile. De beveiliging wordt aangepast en alle services zullen binnenkort weer beschikbaar worden.

Door het aanpassen van één van de drie cookies die op de PC werden gezet, konden simpel de gegevens van een andere gebruiker getoond worden, zo vemeldt WebWereld.

T-Mobile kwam zondagavond al in het nieuws omdat een Amerikaanse server al een tijd gehackt werd door de 22-jarige Nicolas Jacobsen. Hij wist de gegevens van 400 abonnees te benaderen, waaronder de Paris Hilton.

Via de website kon simpel de mobiel uitgelezen worden van Paris. Alle foto's die op de mobiel stonden werden openbaar gemaakt, waaronder een aantal pikante plaatjes. De telefoonnummer werden gepubliceerd van een aantal sterren, waaronder Vin Diesel, Christina Aguilera en Anna Kournikova. Deze werden na de publicatie lastig gevallen door honderden bellers.

De hacker heeft afgelopen donderdag zijn schuld tegenover de rechtbank bekend. Jacobsen had een jaar lang toegang tot één van de servers van T-Mobile. Volgens T-Mobile zouden vierhonderd abonnees zijn gehackt, maar sluit niet uit dat het er meer zijn. Jacobsen riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van maximaal 250.000 dollar.

In Nederland heeft T-Mobile een deel van de site offline gehaald en garandeert dat de site weer snel online is en dat de veiligheidslekken dan zijn gerepareerd.
Categorie:
Tag(s):