zondag, 22. mei 2005 - 20:57

Talententoertocht in Jeans

Amsterdam

Het jeansmerk Lee gaat vanaf volgende week donderdag 26 mei met negen veelbelovende, voornamelijk stevige rock spelende, bands toeren door Nederland & België. Het is bekend dat het voor een beginnende band een lange moeizame weg is naar het grote publiek, maar deze Lee tour gaat daar verandering in brengen.

De kick off van de tour vindt plaats op de Grote Markt in Groningen van 17 uur tot 21 uur. De band die gedurende de gehele tournee de meeste fans aan zich weet te binden mag in Londen optreden en krijgt een echte officiële tourbus. De fans zelf maken onder meer kans op een privé concert, op een plek waar ze maar willen.

Audities afgerond
Eind maart zijn door Lee in Utrecht de Shut up and Play Audition Nights georganiseerd. Het wereldberoemde jeansmerk bood unsigned bands (bandjes met veel talent, maar zonder contract met een platenmaatschappij) de kans hun plek te veroveren in de grote Lee Shut up and Play Truck. Uiteindelijk gaan er nu negen Nederlandse bands mee op tournee. De winnaars zijn: Awaiting Seasons, Bullet, Embankment, Firefly, Je Moeder, Mc Gyvers, Snatching Jenny, The Analog Project en XQS.

Internationale doorbraak
Van alle deelnemende bands zal er door het publiek en een vakjury een winnaar uitgekozen worden. Zij mogen op een bijzondere plek in Londen optreden; in de etalage van de grootste Lee store in Carnabystreet. De band die door het publiek het meest vaak gedownload wordt van de website www.shutupandplay.nl verdient een extreem coole tour bus. Om de komende jaren als rockers de concertpodia af te schuimen.

Fans winnen privé optreden
En diehard fans maken kans op 2 camping flights naar Lowlands. En ook nog eens kans op een optreden van hun favoriete band. Waar ze maar willen. Dampende rock op je eigen kamer. Rappers op een schoolfeest. Punk Rock bij oma in de recreatiezaal.

Tourschema
Vanaf 26 mei zal de truck, uitpuilend met versterkers, boxen, instrumenten en een groot podium kriskras door Nederland en België rijden. En overal zullen de bands laten zien en vooral laten horen wat ze waard zijn. De tour zelf start op donderdag 26 mei op de Grote Markt in Groningen. Hier zullen Embankment, Awaiting Seasons en XQS zich van hun beste kant laten zien. De tour zal verder Nijmegen, Den Haag, Biddinghuizen (tijdens Njoy), Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven aandoen. Naast een aantal optreden in België zullen er nog wat spontane surprise optredens zijn. Op Lowlands? In een gevangenis? …? Check www.shutupandplay voor de precieze data en locaties.
(deze website is te bezoeken vanaf 26 mei aanstaande).

Tourschema
Omdat de website 26 mei live gaat hierbij vast het tourschema:
26 mei: Groningen, Grote Markt van 17-21uur
4 juni: Brugge, ’t Zand van 16-20uur
5 juni: Nijmegen, Kelfkensbosch van 13-17uur
11 juni: Den Haag, Plein van 13-17uur
12 juni: Biddinghuizen, Njoy festival van 10-14uur
18 juni: Leuven, Markt van 13-17uur
19 juni: Amsterdam, Strand West van 16-20uur
26 juni: Rotterdam, Boulevard aan de Maas van 13-18uur
2 juli: Eindhoven, 18 september Plein, tijd volgt (middag)


Categorie:
Tag(s):