zaterdag, 19. november 2005 - 13:17

Tanden in het zand voor groep 3 A'dam- Dakar

Amsterdam

Zaterdagmorgen is groep drie van de Amsterdam Dakar Challenge begonnen aan hun 7000 kilometers richting de Sahara. Op 5 en 12 november zijn de eerste twee groepen gestart voor hun 19 daagse reis voor het goede doel. Vorig jaar is de Challenge voor het eerst verreden door een club enthousiastelingen. De barreltocht van bijna 7.000 kilometer met als einddoel een veiling van de auto’s ten bate van lokale goede doelen was een groot succes.

Dit jaar wordt de tweede Challenge naar Dakar gereden en hiervoor wordt door de organisatie veel geregeld maar ook eigenlijk weer niets, het moet een Challenge blijven. Wat ze o.a. doen is helpen bij het verzorgen van de juiste documenten, organiseren van speciale dagen, afspraken maken met de juiste officials, lokale auction, events en feesten regelen waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en de sfeer van de Challenge kunnen proeven.

Na weken van zenuwen is de dag van vertrek dan eindelijk gekomen, en kunnen de team hun tanden in het zand zetten. Vanaf de NDSM werf in Amsterdam Noord vertrokken de barrels richting Sahara, uitgezwaaid door familie en vrienden. De auto’s zullen na aankomst geveild worden voor goede doelen in Gambia. Op 26 november en op 18 en 25 februari vertrekken er nog drie groepen richting Dakar.
Provincie:
Tag(s):