zondag, 13. november 2005 - 10:47

Taptoe groot succes

Groningen

Ieder jaar op de 2e zaterdag van november wordt er door de stichting "Taptoe Groningenals laatste in het jaar een taptoe georganiseerd waaraan uitsluitend toporkesten uit de HaFaBra-wereld aan meedoen. Een en ander wordt gehouden in de Martiniplaza. Door een strenge selectie van het deelnemersveld is in vrij korte tijd de "Taptoe Groningen" uitgegroeid tot een eerste klas publiekstrekker, waar zowel muziek als entertainment een belangrijke plaats innemen.

Zaterdag was het weer zover en werd er een wervelende muzikale show gepresenteerd met de beste taptoes uit Nederland. Liefhebbers van showorkesten en maching-bands waren van heinde en verre naar Martiniplaza gekomen voor een muzikale avond. Aan de show deden het Arnhems Trompetterkorps (Arnhem), Jubal (Dordrecht), Show-en Marchingband Kunst en Genoegen (Leiden), Trompeter - Showcorps Leinegarde (Neustadt), Gruno's Postharmonie (Groningen), Mac Dowell Pipeband (Groningen), Drumfanfare Avanti (Groningen), Glasblazers (Heerenveen) en Femmes Vattaal (Leeuwarden) mee.

Net als voorgaande jaren was ook dit jaar de Taptoe een groot succes. Met de ‘Taptoe Groningen’ beoogt de stichting de bloeiende sector van amateur koren dansformaties en muziekcorpsen te ondersteunen en te stimuleren.
Provincie:
Tag(s):