dinsdag, 5. april 2005 - 23:17

Taxichauffeurs op de vuist

Amsterdam

Dinsdagavond was er een overleg van ‘straat taxichauffeurs’ in Het Zonnehuys in Amsterdam Noord. Het overleg werd om 21.15 uur na een vechtpartij weer hervat maar om 22.00 uur door de politie beëindigt in verband met een aanhoudende dreigende sfeer.

Namens de certificaathouders van de TCA is er een verzoekschrift bij het Gerechtshof in Amsterdam ingediend om een onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van de directie van de Taxicentrale. De chauffeurs denken dat er genoeg bewijs is om aan te tonen dat de taxicentrale niet meer volgens de regels werkt en geen enkele inspraak toestaat. Het vertrouwen in de directie en het bestuur heeft volgens de chauffeurs het nulpunt bereikt. Vandaag zou de advocaat komen uitleggen hoe de stand van zaken was.

Tijdens het overleg liep de spanning hoog op en braken er enkele vechtpartijtjes uit. In de zaal waren zo’n 100 taxichauffeurs aanwezig en de sfeer was gespannen. Nadat het overleg rond 21.15 uur weer hervat was na een massale vechtpartij, werd de zaal door de politie om 21.45 uur ontruimd omdat de sfeer dreigend bleef. De chauffeurs hebben zonder protest het pand verlaten. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):