woensdag, 18. mei 2005 - 18:05

Tegelse bankovervaller voorlopig vrij

Roermond

De 60-jarige man uit Tegelen die afgelopen vrijdag een filiaal van de Rabobank in Maasbree overviel, is voorlopig op vrije voeten gesteld. Dat heeft de rechter-commissaris in Roermond woensdag besloten. Het openbaar ministerie gaat in beroep tegen deze uitspraak.

De man blijft wel verdachte in deze zaak, maar de rechter-commisaris gaat er niet vanuit dat de man zijn daad zal herhalen. Hij heeft verklaard tot zijn daad te zijn gekomen vanwege financiële problemen.

Op vrijdag de 13e mei viel een oudere man met een Duits accent even na het middaguur de Rabobank binnen aan de Dorpsstraat. Hij bedreigde het aanwezige personeel en een aanwezige klant met explosieven, die hij bij zich zou hebben. De politie sloeg vanwege het signalement van de man groot alarm. Het vermoeden bestond dat het misschien ging om de voortvluchtige Duitse crimineel Thomas Wolfe. De omgeving van het bankgebouw werd in een straal van 100 meter ontruimd, vanwege de dreiging met explosieven. Een onderhandelingsteam startte gesprekken met de man. Een arrestatieteam was ter plaatse en ook een eenheid van de Explosieven Opruimings Commando (EOC). Uiteindelijk heeft het arrestatieteam de man rond 18:30 uur overmeesterd, nadat hij was gebeten door een politiehond.

De man heeft geen verleden bij de politie. Ook had hij geen explosieven bij zich. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):